fbpx

FitYard Logo 2016

 • Home
 • Sportactiviteiten
 • Yoga

Yoga

Op vrijdagavond kan je bij  FitYard een yogales volgen. Deze lessen wordt gegeven door Susan Boot en Angela Leow.

Susan doet yogaWie is Susan Boot?

Susan Boot (47) is in haar tienerjaren geïntroduceerd in de wereld van de yoga, door vakanties naar Yoga festivals in Frankrijk, 3 jaar op rij. Hier deed zij mee aan Kundalini yoga sessies.
Vroeg in de ochtend na een koude douche (!), mantra’s zingen en aan yoga doen een aantal keer per dag. Een (vegetarische) yoga leefstijl heeft zij zo vroeg meegekregen. Later heeft zij veel Hatha, Bikram en Dru yoga (voor het hart) gevolgd.

Na een koerswijziging in haar managementcarrière en privéleven, heeft zij zich in 2015 bekwaamd in Yin Yoga en Meditatie door het volgen van diverse Teacher Trainingen bij StillnessinYoga te Doorn. Ook heeft zij meerdere groepen docenten daarna begeleid als assistent en zich
zodoende de materie en het geven van ‘adjustments’ (ondersteuning middels de handen op het lichaam) tijdens de poses goed eigen gemaakt.
Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij niet zozeer de spieren, maar juist de gewrichten en het bindweefsel gestrekt worden. Door langer in dezelfde houding te blijven (3-5 minuten), kom je in contact met een diepere stilte in jezelf.

Susan begeleidt je tijdens de houding om in contact met je adem te blijven en je aandacht langzaam te verleggen van je gedachten, je hoofd, naar de stilte in je hart. Soms wordt er wat actiever of staand begonnen, maar de Yin yoga is het grootste deel van de les.

wie is Angela Leow?

angela leow yoga poseAl vele jaren was ik een fervente hardloper. Yogalessen deed ik er bij omdat het een perfecte tegenhanger was. In die tijd ging ik fysieke uitdagingen aan met nadelige gevolgen. Ik werd wakker geschud toen ik geblesseerd raakte. Het stoppen met lopen, was mijn wake-up call dat ik naar mijn lichaam moest luisteren. Yoga kwam daarvoor in de plaats. De ervaring van rust en ruimte na elke les, was het begin van een boeiend inzicht die mij veranderde. Stap voor stap is yoga een onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Inmiddels een 200 uur opleiding afgerond en diverse cursussen verder, sta ik nu op mijn mat om yoga met anderen te delen. 

Yoga heeft mij leren inzien, dat wat er is en wie ik ben, goed is. Leren luisteren en voelen waar mijn grenzen zijn, de verbinding aan gaan met jezelf, geeft innerlijke rust en balans. 

In mijn lessen, neem ik jou mee in een flow van houdingen op de ademhaling. Ongeacht welk niveau, je beoefent de houdingen op jouw eigen manier. De les is een mix van inspanning en ontspanning. Een ideale basis voor rust om de hectiek van alledag los te laten.

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen op alle niveaus, je hebt geen yoga ervaring nodig. Elke vrijdagavond  van 19.00 - 20.00 uur wordt er yogales gegeven in Buurtcentrum De Schakel in Vleuten. Kosten bedragen € 12,50 per losse les of neem een abonnement voor € 95,00.

Ik doe mee!

waarom sport jij bij FitYard?

 • Roald

  Fityard heeft mij weer fit gemaakt. Voor het eerst een workout training gevonden waar ik wél bleef terugkomen! Energiek, veel fun en het gevoel dat je echt iets aan het opbouwen bent zijn voor mij de redenen om het vol te houden. Daarnaast daagt trainer Reinier je altijd uit die laatste oefening ook nog even vol te pakken! HEERLIJK!
 • Monique

  Omdat het toegankelijk is en ik mezelf kan zijn.
 • Mariëlle

  Omdat ik "verslaafd" ben aan de lessen van Reinier. What happens bij FitYard...
 • Nelini

  Reinier is een ontzettend goede trainer: hij nodigt én daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Hij heeft oog voor elke individuele deelnemer en moedigt aan daar waar nodig beter je best te doen. En dit altijd op een respectvolle wijze. Als het door blessures niet mogelijk is een bepaalde oefening te doen, heeft hij een verantwoord alternatief zodat je toch lekker in beweging kunt blijven.
 • Irma

  I feel alive!
 • Ragnhild

  Omdat het leuk en gezellig is en om fit te blijven.
 • Debbie

  Vanwege de fun, de opzwepende muziek en het lesgeven van Reinier.
 • Sandra

  Dan kan ik lekker een uurtje ontspannen inspannen. Me-time!
 • Dekara

  Omdat ik tijdens de bokszaktrainingen met plezier mijn grenzen kan verleggen. Ik kijk er elke week naar uit en wil geen les missen!”
 • Anne

  Gezellig en sportief!
 • Nelini

  FitYard biedt haar leden een veilige omgeving om in te sporten. Met veilig bedoel ik dat deelnemers aan de bokszaktrainingen in alle maten en soorten komen: jong/oud, man/vrouw, slank/fors, getraind/onervaren; niemand wordt uitgesloten, iedereen voelt zich er thuis en de diversiteit aan deelnemers zorgt daar ook voor.
 • Madelon

  Omdat ik met een toptrainer en een leuke groep door flinke inspanning heerlijk weer kan ontspannen.
 • Berry (50 jaar)

  "Ik heb in de laatste 15 jaar al veel Zumbalessen gevolgd bij diverse sportscholen en van diverse instructeurs en instructrices. Nu zou je zeggen.. Zumba is Zumba maar niets is minder waar; mijn plezier in de les staat of valt bij de muziekkeuze en vooral ook bij degene die voor de groep staat. En daarom dans ik nu bij Reinier Yard van Fityard. Alles klopt. De opbouw van de les, het afwisselen van de intensiteit van de nummers tot de cooling down. De energie die Reinier weet over te brengen op de groep, vaak met een heerlijk gevoel voor humor, maakt zumbadansen bij Fityard iedere dinsdagavond tot een klein feestje. Zumba @ Reinier’s makes it a happy hour!"
 • Nina (16 jaar)

  "Als jongste telg van de groep ben ik ongeveer 3 maanden geleden begonnen met boksen. Het was de bedoeling om één lesje te gaan kijken. Aan de kant zitten was geen optie, dus gelijk meegedaan. Dat heb ik geweten, het was zwaar maar toch ook weer leuk en sindsdien ben ik er elke zondag bij. Het touwtje springen en de tabata vind ik eigenlijk het minst leuke maar dat is ook zo zwaar. Het boksen tegen de bokszak echt super leuk. De muziek die er gedraaid wordt is oke, vele zingen en dansen er gewoon op en dat is grappig om te zien. We nemen het boksen wel serieus maar het is ook heel gezellig. Soms vind ik het moeilijk om zo vroeg op zondag mijn bed uit te komen maar als ik éénmaal weer ben geweest, word ik daar toch weer blij van!!"
 • Jeanet

  Bij Fityard haal ik elke keer meer uit mezelf op een prettige manier. Zumba en bokszaktraining, een fijne combi waardoor ik steeds makkelijker beweeg en mijn grenzen steeds weer verleg. Fijne begeleiding, uitdagende trainingen waarbij rekening wordt gehouden met eventuele blessures.

Contact

FitYard Logo 2016Reinier Yard
T: 06 - 10945353 
Cheryl Yard
T: 06 - 21906042  
Privacyverklaring 
Algemene voorwaarden
KVK nr. 50673645
IBAN nr. NL 45 RABO 0372 3594 50

 

Sportlocaties Vleuten

Buurtcentrum De Schakel
Schoolstraat 11
3451 AA Vleuten

Gymzaal Schoolstraat
Schoolstraat 13
3451 AA Vleuten

 

Volg ons

square facebook 512  Youtube icon